Nieuws

GroenLinks wil abortuszorg behouden voor Rotterdam

GroenLinks Rotterdam vindt dat de abortushulp zo snel mogelijk weer beschikbaar moet zijn in Rotterdam. Daarom heeft de fractie een raadsdebat aangevraagd over de sluiting van de CASA abortuskliniek. Fractievoorzitter Judith Bokhove wil van de gemeente weten hoe abortushulpverlening toegankelijk kan blijven in Rotterdam.

Lees verder

Ouderen Beverwaard tussen wal en schip

Per 1 januari gaat het restaurant van seniorencomplex IJsselburgh dicht. Humanitas heeft deze beslissing genomen uit financiële overwegingen. Daardoor is het ook onzeker geworden of de activiteiten die in het restaurant werden georganiseerd door kunnen gaan.

Lees verder

Groene golf voor fietsers

Op voorspraak van GroenLinks komt er een experiment met groene golven voor fietsers. Met aftellampen en ledlampen krijgen fietsers een kortere wachttijd voor rood licht en houdt het groene licht langer aan.

Lees verder

Asbestloket voor Rotterdam

Op aandringen van GroenLinks gaat de gemeente onderzoeken of eigenaren met asbestwoningen terechtkunnen bij een asbestloket. Aanleiding is de ontdekking van asbest in een grote hoeveelheid woningen in de Rode Kastelenbuurt. GroenLinks wil alle Rotterdamse particuliere woningeigenaren met mogelijke asbestsporen tegemoetkomen met hulp, advies en eventueel financiering via een asbestloket.

Lees verder

Meer dan Beverwaard, meer dan een kerk

De gemeente Rotterdam vindt dat geloofgemeenschappen geen diensten mogen houden in Huizen van de Wijk. Een van de geloofgemeenschappen die daardoor getroffen zou worden is 'Meer dan Beverwaard'. Zij houden diensten in de Focus. Bij de bouw van de Beverwaard  is geen rekening gehouden met een plek voor een kerk. In de Beverwaard is geen andere plek te vinden dan een Huis van de Wijk.

Lees verder

Pagina's